Terug naar overzicht

Villa te ESSEN - Moerkantsebaan 125

€ 510 000 Bereken lening en notaris kosten

Slaapkamers: 5

Badkamers: 2

Bewoonbare opp.: 400m²

Oppervlakte grond: 2468m²

Bouwjaar: 1977

Verwarming: CV op gas

Algemene staat: Direct bewoonbaar

Kadastraal inkomen: € 2 020,00

EPC Unieke Code: 0001765695

EPC Waarde (kWh⁄m²):

160

Omschrijving

Unieke " Herman Van Hunsel" villa op een prachtig zuid gericht perceel van respectievelijk 2468 te Essen-Heikant. Deze modernistische villa ligt verscholen in het groen waardoor privacy verzekerd is. Met oog op inrichting en energiezuinigheid, is deze architecten woning ongeƫvenaard.
Delen:

Routebeschrijving:

Route afdrukken

Ruimtelijke ordening

Verkavelingsvergunning: neen

Bestemming: Woongebied

Dagvaarding: neen

Voorkooprecht: neen

Bouwvergunning: ja

Elektriciteitsattest: ja


Watertoets overstromingsgevoelig

Overstromingsgevoelig: neen

Afgebakende oeverzone: neen

Afgebakende overstromingsgebieden: neen

Unieke " Herman Van Hunsel" villa op een prachtig zuid gericht perceel van respectievelijk 2468 m² te Essen-Heikant. Deze modernistische villa ligt verscholen in het groen waardoor privacy verzekerd is. Met oog op inrichting en energiezuinigheid, is deze architecten woning ongeëvenaard.

Verscholen in het groen, op een perceel van 2468 m², vindt men deze door Herman Van Hunsel ontworpen villa. Van Hunsel staat vooral bekend voor hedendaags met respect voor authentieke materialen met oog op ruimte en karakter.
Het staat dan ook als een paal boven water dat deze villa een echt pareltje is geworden met hoge glaspartijen waardoor interieur en exterieur fijn loos in elkaar overlopen.
Een sfeervolle aangelegde zuid gerichte tuin met oog voor detail met diverse zit hoeken en terrassen zijn slechts een aantal dingen die deze villa typeren.

We bereiken de woning door middel van een inkomhal met vestiaire en gasten toilet. Verder is er een zeer ruime woonkamer van respectievelijk 70 m² ! Deze ruimte is opgedeeld in een zithoek met open haard, een eethoek en een bureel. Alle 3 de hoeken hebben een ander niveau waardoor elk deel een uniek en eigen sfeer heeft. Vanuit de zitplaats kan men door middel van een schuifpui het eerste achterliggende terras bereiken. Verder is er een volledig ingerichte keuken aanwezig voorzien van kwaliteitsvolle toestellen. Ook is er een ontbijt hoek aanwezig met rechtstreeks zicht op de achterliggende tuin. Een eerste praktische bergplaats aanwezig voorzien van een aansluiting wasmachine en met deur richting tuin. Een tweede " koele" berging aanwezig. De woning is voorzien van 5 slaapkamers. Een master bed room met aansluitend een dressing en ingerichte badkamer, een apart toilet ( sanitair onlangs vernieuwd ) , twee slaapkamers in duplex met elkaar verbonden door een balkon, een slaapkamer met wastafel en inbouw kasten, een logeerkamer met wastafel en met toegang tot de tuin via een trap en terras. Verder is er een ingerichte douche kamer aanwezig. Een strijk hoek/bureau met inbouw kasten. Deze kan op eenvoudige wijze omgevormd worden naar een extra dressing of hobby hoek.

Een zeer ruime kelderverdieping aanwezig ( 40 m²) dewelke gebruikt wordt als wijnkelder en provisiekelder en hobby ruimte. Een dubbele garage aanwezig met automatische poorten.
Deze villa is buitengewoon energiezuinig ( epc 160 ! ) door de aanwezigheid van warmte pompen. Zo kan u elke ruimte uitzonderlijk aansturen.

Diverse:
- Ontworpen door de hand van architect Herman Van Hunsel
- Zuid georiënteerde tuin
- Veel privacy door de aangelegde tuin
- Gebouwd met respect voor de originele materialen
- Veel natuurlijk lichtinval

Technisch:
- Gans de woning is voorzien van vloerverwarming
- Buitengewoon energiezuinige woning
- EPC waarde van 160 kwh/m²
- Gelegen op een riant perceel van 2468 m²
- Nabij scholen, winkels en openbaar vervoer
- Airco's voorzien in aantal slaapkamers


  
Maandelijke betaling: €